dinsdag 1 januari 2013

Een jaar waar muziek in zit

Waar Ada en ik de afgelopen 30 jaar vrijwel altijd in Leiden en een enkele keer in Voorschoten oud en nieuw gevierd hadden, togen we dit jaar naar de bodem van de Haarlemmermeer om de overgang van 2012 naar 2013 mee te maken.
We fietsten naar station Leiden, om na een treinreis van ruim 10 minuten in Heemstede opgepikt te worden door Willem Jongsma en Lotte van Walstijn. Van hen kregen we een lift naar Bas en Nel Warnink. Tim de Beer had zijn neef Peter Zwart bij een ander station opgehaald en met Joep Kapiteyn erbij was de club compleet.
Na de oliebollen en appelflappen gingen we het Top 2000-spel spelen in 3 trio's. De dobbelsteen bepaalde, wie bij wie in het team kwam. We waren aardig aan elkaar gewaagd, en daar de factor geluk de ene keer op de hand van het ene drietal was en de andere keer op de hand van een ander, bleef het tot het laatste moment spannend, welk team zou winnen.
Vooral de tweede ronde was erg lastig. Vaak kreeg je een fragment van de intro te horen, en dan moest je titel en uitvoerende artiest(en) noemen.
Een voorbeeld was dit nummer van 4 Non blonds.

Soms heeft het voordeel, dat je veel muziek op je weblog hebt. Zodoende herkende ik dit fragment van de Nederlandse band Vitesse, doordat ik een paar maanden geleden dit nummer geplaatst had bij een stukje over Zuster Rosalie.

Om 10 voor 12 wisten Willem, Ada en ik na een spannende en vooral hilarische nek-aan-nekrace onze groene gitaar als eerste over de finish te krijgen.

Zo werd de moderne variant van "Fifty ways to leave your lover" "Vijftig tinten vrij".
Daarna konden we nog even kijken naar de clip van de vrijwel eeuwige winnaar van de Top 2000.

Daarna was het aftellen tot 12 uur en konden we elkaar met de champagne in de hand "Gelukkig Nieuwjaar" wensen. Met Neil Young wens ik jullie allemaal "Lucky Thirteen" toe.

We begaven ons naar buiten voor het afsteken van de 3 stuks vuurwerk, waarbij ons het volgende gevoel bekroop.

Gezellig koutend tot half 3 keken en luisterden we naar Nieuwjaarsconcerten en naar een video over the Sixties, met o.a. dit nummer van the Beach Boys.

Daarna gingen wij ook onder zeil, om er om 10 uur uit te komen.
We ontbeten met Bas en Nel, waarna Bas ons afzette bij station Hoofddorp. Om 1 uur waren we terug in Leiden. We fietsten naar een van de weinige horeca-gelegenheden, die open was, waar we de daar aanwezige leden van de droogtrainingsgroep van de IJVL het beste voor 2013 toe konden wensen.
En dat doe ik hier ook naar alle lezers van dit blog met dit prachtige nummer van "The Doors 13".

Dat 2013 voor jullie allemaal een jaar mag worden, waar muziek in zit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten