zondag 6 december 2015

Diefstal in het Schaatsmuseum

Als bibliothecaris en schaatsliefhebber maak ik natuurlijk graag mensen attent op schaatsboeken. Dit keer betreft het een jeugdboek met de welluidende titel "Diefstal in het Schaatsmuseum".

Het boek is geschreven door de bekende jeugdboekenschrijver Henk Hokke, terwijl Marianne van Voorn de illustraties vervaardigde.
De opa en oma van Hannah werken in het Schaatsmuseum in Hindeloopen. Daar worden de laatste tijd steeds spullen gestolen. De drie detectives besluiten naar Hindeloopen te gaan om de zaak op te lossen. Ze krijgen hulp van Hannahs neefje Tymen. Al gauw merken ze dat er nogal wat verdachten zijn. Hannah bedenkt uiteindelijk een superplan om de dief in de val te lokken.
Voor Sinterklaas kom ik met dit boek net te laat, maar er is vast wel een reden te bedenken om kinderen op een ander moment met "Diefstal in het Schaatsmuseum" te verrassen. Daarbij heb ik wel een tip voor de Kerstvakantie: bezoek het Eerste Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen en geef je (klein)kind dit boek als aandenken aan een leuke dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten