zondag 8 augustus 2010

Mystery guest

In de vakantie heb ik één keer op kunnen treden als "mystery guest". We waren op de eerste dag van de vakantie al bijna 120 km onderweg. We reden via de Midden-Nederlandroute, in kringen van fietsers beter bekend als LF4a en waren beland in Amerongen op de Utrechtse Heuvelrug.
We hadden, om de ballast te beperken, voor Nederland alleen "De sterkste kaart van Nederland" bij ons, waar op 2 zijden Nederland boven de grote rivieren staat. Niet echt gedatailleerd dus, maar we kennen Nederland inmiddels goed genoeg om daarmee onze weg te kunnen vinden.
Er is echter één máár: campings zul je er niet op vinden. Komend vanaf Overberg, zeg maar de uiterste westrand van Veenendaal, hadden we de Amerongse berg beklommen: bijna 2 km klimmen en daarna iets steiler (5%) afdalen.

In dit schitterende plaatsje deed Ada boodschappen. Het antwoord op de vraag naar de dichtstbijzijnde camping was minder bevredigend: in Overberg moesten we de eerste afslag nemen, dus we "mochten" de Amerongse berg wederom beklimmen. Eigengereid als we zijn reden we echter eerst nog door naar het VVV, maar deze was al gesloten. Gelukkig was de bibliotheek om half 6 nog open. Aan de vrij jonge vrouw achter de balie vroeg deze bibliothecaris naar een camping richting Rhenen en via internet zocht ze het snel op, evenals de mogelijkheid om onze tent op te kunnen zetten op het passantenveld. Als "mystery guest" kan ik zeggen, dat deze bibliothecaresse de vraag vriendelijk en efficient beantwoordde.
Bij "de Tabaksschuur", een mooie, ruim opgezette camping in Elst, telden we € 15,- neer voor 1 nacht. Het passantenveld was verder leeg, dus we konden een goede plek uitkiezen om voor het eerst sinds een jaar de Esvo-tent op te zetten.

1 opmerking:

 1. Beste Bert,

  Wat een eer om in je weblog te worden vermeld! Terug van vakantie las ik je bericht; leuk.
  Bedankt en wie weet tot nog eens ziens op de heuvelrug.

  Hartelijke groet,

  Kirsten Benschop
  Bibl. Amerongen

  BeantwoordenVerwijderen