maandag 28 november 2011

Hersenkrakers

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, dat we als Bibliotheek Katwijk met één of twee teams meededen aan de Krakercompetitie. Het scheelde een keer slechts een haartje, of we waren als "Golfbrekers" doorgedrongen tot de halve finale.
In die tijd draaide Al@din op volle toeren. Walter en ik konden onze nieuwsgierigheid en speurzin botvieren op de vele vragen, die via deze goed lopende service van de gezamenlijke openbare bibliotheken in Nederland werd verleend.

Nu was er echter altijd een categorie vragen, die niet beantwoord kon worden. Deze werden dan als "Hersenkrakers" gepubliceerd op de site van Al@din.
Hier kon iedereen op reageren. Het was natuurlijk de sport, om WEL een antwoord te vinden. Vaak lukte het niet, een enkele keer wel. Het waren niet voor niets hersenkrakers.
Nu is er ooit een vraag geweest naar een strip, die speelde in Assyrië. Ik wist, dat de strip ooit in Taptoe was gepubliceerd en dat de hoofdpersoon Rik heette, maar verder kwam ik ook niet. De vraag is niet meer te vinden op Al@din. Ooit is de site vernieuwd en de oude hersenkrakers zijn daarbij verdwenen.
Afgelopen donderdag liep ik 's avonds op de jeugdafdeling en tot mijn verbazing zie ik deze strip staan:

"De koning van Assur" van Rik, Clio en Pluk van Jan Steeman.
Het antwoord op de inmiddels onvindbare vraag.
Maar ook een stukje jeugdsentiment!

1 opmerking:

  1. Je vind het vast leuk om te weten dat je antwoord toch nog op de goede plek terecht is gekomen! Het was mijn vader die ooit die al@din vraag stelde. Hij is laatst maar weer eens gaan zoeken naar de strip en vond zo je blog. :)

    Ik ben zelf ook bibliothecaris (en beantwoorde vroeger ook al@din vragen) dus ik vind dit wel een mooi verhaal. Grappig hoe het kan gaan!

    BeantwoordenVerwijderen