woensdag 22 februari 2012

"Volgens mij heb ik toch een pepermuntje in plaats van suiker in de koffie gedaan!"

De toon van de studiedag van Voordeelmetjebiebpas werd al voor de introductieronde gezet door de uitroep van een van de deelnemers: "Volgens mij heb ik toch een pepermuntje in plaats van suiker in de koffie gedaan!"
De sfeer zat er vanaf dat moment meteen goed in.
Het project Voordeelmetjebiebpas is begonnen in Noord-Brabant. Vorig jaar is Gelderland er bij gekomen en op 1 juni volgen Noord- en Zuid-Holland. De achterliggende gedachte is, dat het lidmaatschap van de bibliotheek heden ten dage geen vanzelfsprekendheid meer is. De loyaliteit neemt overal in de maatschappij af, dus ook bij ons.
Het is dus aan ons, om het extra aantrekkelijk te maken, om lid van de bibliotheek te worden of te blijven. Dit geschiedt door aan de biebpas allerlei kortingen te verbinden. Met de 3 miljoen leden, die de 4 deelnemende provincies in juni inbrengen, is het voor de organiserende projectgroep prettig onderhandelen.
Bij een bezoek aan Artis krijg je vanaf juni in het grootste deel van het jaar een behoorlijke korting.
Bibliotheek Katwijk heeft besloten om in eerste instantie passief mee te doen. We kunnen echter al heel snel actief mee doen. Het enige, wat we hoeven te doen is om de korting, die we aan onze eigen bibliotheekleden geven bij lezingen en films, ook aan leden van andere bibliotheken te gunnen. Zo simpel kan het soms zijn.
Als iedere bibliotheek de lokale acties inbrengt, of het nu structureel of actiematige kortingen betreft, ontstaat er in de 4 provincies een enorm aanbod op het gebied van educatie, kunst & cultuur, natuur, sport/wellness en recreatie.
Het uitgangspunt daarbij is, dat de bibliotheek niet gaat betalen voor de kortingen, geen garantie geeft over het aantal deelnemende klanten en bedrijven geen exclusiviteit gunt.
Wie een idee wil hebben, wat voor voordeel er te behalen is met de biebpas, kan kijken op www.voordeelmetjebiebpas.nl en zien, dat dit nu al een hele lijst is. Soms zijn de kortingen zo groot, dat je met 2 activiteiten je abonnement "er al uit hebt"!
Op 1 juni 2012 is de Kick off, waarna al onze leden meedraaien in het totale aanbod.
Tijdens de middagpauze kregen we als deelnemer allemaal een appel, die we moesten zien om te ruilen voor iets anders. Zelf wist ik een houten oranje armband te scoren. Helaas waren mijn handen iets te grof voor dit sieraad. Gelukkig is de Spaanse vriendin van mijn zoon iets fijner gebouwd, dus het resultaat van deze praktische oefening kreeg zodoende een goede bestemming.
In de middag kregen we de basisstappen van de acquisitie aangeleerd: hoe benader je lokale partners, wat moet je doen en wat beslist niet.
Al met al was het een leuke dag. Maar het leukste is: al onze leden krijgen vanaf 1 juni Voordeelmetjebiebpas!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten