zaterdag 5 mei 2012

Winnen met Hans van Breukelen


Wij kennen Hans van Breukelen vooral als de keeper, die in 1988 in de finale van het Europese Kampioenschap voetbal de penalty stopte van de toen nog bestaande USSR. Het resultaat kennen we: gezonken woonboten in Amsterdam en de Sovjet-Unie, die de klap nooit meer te boven is gekomen: een jaar later viel het Oostblok uiteen, met als klapstuk de val van de Berlijnse Muur en een paar jaar later was de USSR ter ziele.

Hans van Breukelen verdiepte zich in die tijd al in de boeken, met name in het penaltyboekje van Jan Reker, die nauwkeurig aangaf in welke hoek welke speler bij voorkeur de strafschop inschoot. Zo wist hij met PSV de Europa Cup 1 te winnen na een strafschopserie.

Nu heeft Hans van Breukelen zelf een boek geschreven: "Winnen : van talent naar topspeler".

Maandag 7 mei komt Hans van Breukelen een lezing geven in de Hoofdbibliotheek in Katwijk, gevestigd aan Schelpendam 1. Om 20.00 uur komt deze topkeeper in een interactieve sessie alles vertellen over hoe je een optimale prestatie kunt leveren.
Hij gaat uitvoerig in op hun ervaringen en put ook uit zijn eigen voetbalcarrière om zijn visie naar voren te brengen. Specifiek voor voetballers biedt het boek de kans om onder de knie te krijgen wat er naast technische, tactische en fysieke vaardigheden voor nodig is om de top te bereiken.
Van Breukelen wil aan iedereen vertellen over de definitie van winnen: het maximale uit jezelf halen waar je volop van geniet en dat je dat plezier dan ook weer met anderen weet te delen. Hoe kan het zijn dat je dagen hebt dat alles tegenzit of juist alles lukt? Hoe kan het zijn dat je soms met een groep mensen grote successen boekt en op andere momenten met dezelfde mensen er helemaal niets van bakt? Als je lekker in je vel zit, ben je dan succesvoller in hetgeen je doet en kun je er nog meer plezier aan beleven? Als dit een basis is om lekkerder in het leven te staan, waarom leren wij dan nergens hoe we dat moeten doen? Stuk voor stuk interessante vragen waarop Hans van Breukelen een antwoord gaat geven.
Niet alleen voetballers, maar alle sporters kunnen leren van deze mentale aspecten van de sport.
Wie belangstelling heeft om er op 7 mei om 20.00 uur bij te zijn, kan nu via www.bibliotheekkatwijk.nl kaarten kopen. De prijs voor een toegangskaart is: € 8,- voor leden Bibliotheek Katwijk en € 10,- voor niet-leden.
Op verzoek van Hans van Breukelen wordt de opbrengst van deze avond overhandigd aan iemand van de Dirk Kuyt Foundation en de bibliotheek werkt daar graag aan mee. De Dirk Kuyt Foundation steunt en organiseert sportprojecten voor mensen met een beperking. Sporten is voor hen niet vanzelfsprekend maar wel goed voor de gezondheid en belangrijk voor hun sociale leven. Met enig aanpassingen kan deze doelgroep meedoen! Daarom ondersteunt en organiseert de DKF bijzondere sportprojecten onder het motto: FUN is for Everyone!
In de pauze is er gelegenheid om een exemplaar van "Winnen" te kopen en te laten signeren.
Mis deze bijzondere avond met Hans van Breukelen niet en koop snel uw toegangskaart(en). Het spreekt voor zich, dat ik er maandagavond ook bij ben. Ik zal u graag als gastheer van dienst zijn op deze avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten