vrijdag 21 december 2012

De Leidse gemeenteraad

Gisterenavond heb ik live de vergadering van de Leidse gemeenteraad gevolgd. Via internet. Middels een webcam kon ik de discussie rond de Sportnota zo op de voet volgen.
PvdA-fractievoorzitter Henny Keereweer mocht als initiatiefnemer van de reddingsactie als eerste het woord voeren. Terecht, ook al was hij niet de enige, in de 7 jaren dat ik bezig ben geweest met het lobbyen voor het behoud van de Leidse IJshal is hij een constante en betrouwbare factor gebleken en gebleven.
Aan het amendement waren nog wat komma's en punten gewijzigd in de afgelopen week, maar het komt er op neer, dat er 4 miljoen euro ter beschikking wordt gesteld om de Leidse IJshal geheel te renoveren.
De woordvoerders van de andere partijen kwamen daarna ook aan het woord en bijna allen spraken zonder voorbehoud hun steun uit voor het amendement voor het behoud van de IJshal. Alleen Aad van der Luit moest toegeven, dat hij 2 leden van de D66-fractie niet had weten te overtuigen, terwijl de Partij voor de Dieren als enige fractie tegenstemde.
Maar goed, 36 van de 39 raadsleden staan pal achter het behoud van kunstijs in Leiden. Een resultaat, dat we mogen koesteren. We mogen als schaatsers dankbaar zijn, dat in deze economisch sombere tijden de gemeenteraad 4 miljoen euro ter beschikking stelt om binnen een paar jaar ONZE IJshal grondig te renoveren, zodat we de komende jaren weer mee kunnen doen aan de 1000 rondjes van Leiden.
Maar eerst gaan we in de Kerstvakantie iedere morgen weer schaatsles geven aan kinderen.

Dit besluit kan niet genoeg gewaardeerd worden. Hulde hiervoor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten