donderdag 27 december 2012

Een Kerstverhaal

Op Tweede Kerstdag was de familie van mijn vrouw over de vloer. Iedereen was er, behalve mijn zoon en zijn Spaanse vriendin, die bij haar familie in het prachtige Asturias de Kerstvakantie doorbrengen.

Nu zou er nog een gast komen, een Braziliaanse vriendin van mijn oudste dochter. Zij zou met de trein uit Rotterdam naar station De Vink reizen. Daar zou mijn dochter haar met de fiets oppikken.
Zo gezegd, zo gedaan. Ze kreeg een telefoontje, toen haar vriendin in de trein van Laan van Nieuw Oost-Indiƫ naar De Vink stapte. Op de afgesproken tijd was ze op het perron, maar wie er ook uitstapte, niemand uit Braziliƫ.
Wat was nu het geval: deze Braziliaanse vrouw was met de metro vanuit Rotterdam naar Laan van NOI gereisd en had de euvele moed gehad om daar niet uit te checken en opnieuw in the checken, toen ze in eenzelfde soort voertuig stapte, dat dan ineens een trein blijkt te zijn.
Maar gelukkig heeft de NS zeer klantvriendelijke medewerkers in dienst, die haar konden betrappen op dit halsmisdrijf. Dat een Nederlander de logica kan ontgaan, dat je in en uit moet checken als je van het ene treinperron op het andere treinperron over moet stappen, want dat is het natuurlijk op Laan van NOI, is tot daar aan toe, maar iemand uit een ander continent zou toch beter moeten weten.
Geheel in de geest van Kerstmis was de conducteur heel barmhartig. De onverlaat kwam er vanaf zonder de gebruikelijke boete van € 35,-, maar regels zijn regels: ze moest wel in Voorschoten de trein verlaten!
Zo moest deze Braziliaanse gast voor het laatste stuk van de reis een taxi bestellen, want de volgende trein naar De Vink, een station verder, kwam pas een half uur later.
Zo kon ik een stuk later dan gepland met plaatsvervangende schaamte voor zoveel Hollandse botheid, eindelijk voor gastheer spelen voor onze Braziliaanse gast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten