maandag 5 mei 2014

Jubelientje op het ijs

Het zal veel mensen ontgaan zijn, maar vandaag was een van onze nationale feestdagen. Bevrijdingsdag is een soort stiefkindje, dat slechts een keer in de 5 jaar door iedereen gevierd wordt. De overige 4 jaar is het voor de meeste werknemers een gewone werkdag. Net alsof vrijheid voor iedereen een vanzelfsprekendheid is.
Zelf had ik weer een verlofdag opgeofferd om op Bevrijdingsdag vrij te zijn.

Na glas, oud papier en plastic weggebracht te hebben fietsten we met zijn drie├źn naar Oegstgeest, waar op deze zonovergoten lentedag een vrijmarkt was. Het was zeer druk. Ada, Ana en ik schuifelden door de menigte langs de kramen en vloerkleden met de uitgestalde waren. We kochten bijna niets, alleen dit boekje konden we niet laten liggen.

"Jubelientje op het ijs" van Hans en Monique Hagen konden we niet laten liggen. Voor € 0,20 was het met recht een Gouden Boekje.

Het verhaal gaat over een toertocht, die Jubelientje en Dirk-Jan met hun oma maken. Je hebt het boekje vrij snel uit, maar dit is lees- en schaatsbevordering van de bovenste plank. Het maakte 2 uur slenteren in 1 klap goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten