woensdag 11 maart 2015

De wolf

Het is onmiskenbaar een feit: na anderhalve eeuw is de wolf weer terug in Nederland. Of beter gezegd was, want vermoedelijk is deze "lone wolf" teruggekeerd naar die Heimat. Het laatst is de wolf gesignaleerd bij de Eemshaven na een zwerftocht door Drenthe en Groningen.
Nu wil het toeval, dat op 24 februari het boek "De wolf terug" van Dick Klees en 4 andere mede-auteurs is verschenen.

Geen enkel reclamebureau had kunnen verzinnen, wat Moeder Natuur voor elkaar kreeg. Doodgemoedereerd wandelde de jonge wolf Drenthe binnen, hetgeen vooral co-auteur Martin Drenthen deugd moet hebben gedaan.

Een fietstochtje over de heide in deze prachtige provincie krijgt ineens heel wat avontuurlijke dimensies!
Nu gaat iedereen er van uit, dat de wolf op de reguliere wijze de grens weer is overgestoken naar Duitsland. Er is echter een alternatief. Een kleine 10 jaar geleden heb ik met Ada de NAP-route gefietst.

Van het eindpunt Nieuweschans zijn we toen langs de Dollard doorgereden naar de Eemshaven, waar we de boot naar het Duitse Waddeneiland Borkum hebben genomen. Een totaal ander eiland dan de Nederlandse wadden. Het was een beetje Noordwijk in de Waddenzee.

Hoewel ik de voorkeur geef aan de wat meer ongerepte Nederlandse Waddeneilanden, vond ik het wel leuk om eens een paar dagen op een buitenlands Waddeneiland door te brengen. Maar wellicht denkt "onze" wolf daar net zo over en is hij stiekem als verstekeling meegevaren naar Borkum. In dat geval is er sprake van de Waterwolf!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten