maandag 10 augustus 2015

Asterix en de Batavieren

Over zo ongeveer alle Europese volkeren is er een deel verschenen in de serie rond Asterix en Obelix.

Alle Europese volkeren? Nee, een volkje uit het lage land aan de Noordzee biedt moedig weerstand.

Na met de IJVL jarenlang op "De Bult" of in "Cronesteyn" getraind te hebben, liepen we vanaf het clubhuis van "Swift" naar Matilo, waar een prima trainingsveld is aangelegd in de vorm van een Romeins kamp.

Centurion Japus de Gorterus had in dit kamp een circuittraining voor de gewone legionairs bedacht, waar zij aan een streng regime werden onderworpen.

In tweetallen moesten we een stuk of 15 gevarieerde oefeningen afwerken van telkens een minuut met daarna een minuut dribbelen. Ik was gekoppeld aan alleskunner Josephus Drabbelus. Het voordeel is, dat je het goede voorbeeld krijgt, het nadeel is, dat je het gevoel hebt, dat je zelf een hoop fout doet.

We betraden het grasveld door een poort, zodat je het gevoel had, dat je als gladiator de arena betrad. Het was natuurlijk wel spannend, of aan het eind de duim omhoog ging of juist naar beneden.

Eventjes languit in het gras liggen was er voor ons dus niet bij.

Sterker nog, we deden soms zelfs een extra oefening. Met Marjoleinus Donkerbroekus ging ik bokjespringen, terwijl wij geacht werden om te dribbelen. Wat dat aangaat blijven wij echte Hollanders, pardon, Batavieren. Die zijn nu eenmaal een tikkeltje eigenwijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten