dinsdag 12 april 2016

OR-cursus

De afgelopen 2 dagen had ik met mijn collega's Annemarie en Josien studiedagen voor OR-leden in de bibliotheek. De studiedagen waren in de "Bergse Bossen" in Driebergen.

Het waren lange dagen. Gisterenochtend ging om half 7 de wekker en om 7 uur zat ik op de fiets naar het station van Leiden, waar we gedrieën met de trein naar Driebergen vertrokken. Gelukkig hadden Fokke en Sukke hard genoeg doorgewerkt, zodat we ongestoord verder konden reizen.

De studiedag gisteren ging van half 10 's ochtends door tot kwart voor 10 's avonds. De eerste sessie ging over het FabLab. Reuze interessant.'s Middags mochten we met de opgedane inspiratie aan de slag, waarbij ik een korte tekst gemaakt had op "Eight days a week" van "The Beatles".
"Altijd online,
dat zijn wij,
altijd online
maakt onze klanten reuzeblij!"

De avondsessie ging over werkdruk. In het Grand Café deden we aan stressreductie onder het genot van een Heuvelbier en een serie lachsalvo's.

Vandaag was de ochtendsessie gegeven door een juriste, die ons precies uit de doeken kon doen, wat onze rechten waren en waar onze bevoegdheden ophielden. De middagsessie ging over werken met vrijwilligers, in veel bibliotheken een actueel thema.
In de vele sessies en ook aan de eettafels kwam vaak ter sprake, hoe het er in andere bibliotheken aan toe ging. Dat relativeert best wel goed. Zo slecht hebben we het nog niet in de Katwijkse bibliotheek.
Na afgelopen zondag bij Hollen door de bollen een halve marathon gelopen en in totaal 47 kilometer gefietst te hebben, had ik als het om bewegen gaat 2 rustdagen. De enige echte beweging was een drietal boswandelingen naar de zandverstuiving aan de overkant van de drukke doorgaande weg naar Austerlitz. Maar dan hadden we ook wat: deze dennen, waarvan de wortels compleet bloot lagen.

En dat is precies wat je als OR-lid op zijn tijd wel eens moet zijn: diepgravend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten