woensdag 30 november 2016

Tentoonstelling "Het Sportboek. De mooiste sportverhalen"

Als bibliothecaris én sportliefhebber kan ik niet anders dan de tentoonstelling "Het Sportboek. De mooiste sportverhalen" in museum Meermano Westreenianum in Den Haag onder jullie aandacht brengen.

Van 12 november 2016 tot 5 februari 2017 kunt u terecht bij de tentoonstelling, die de Nederlandse sportgeschiedenis aan de hand van honderden publicaties uit de collecties van de Koninklijke Bibliotheek en objecten uit de collectie van het NOC*NSF toont.
Veel boeken natuurlijk, maar ook andere topstukken. De fiets van Joop Zoetemelk en de schaatsen van Sjoukje Dijkstra. Zelfs het judopak van sporticoon Anton Geesink is te zien.

De oorsprong van de moderne sport is al te zien in kolf spelende figuren in een middeleeuws handschrift, een potje zestiende-eeuws tennis en imposante boeken voor zeventiende-eeuwse schermscholen.
Sport is niets zonder zijn helden: het hele land leeft mee met sporters bij grote evenementen als de Olympische Spelen, het WK voetbal of de Elfstedentocht. Zij maken met die ene seconde of die ene goal het verschil tussen eeuwige roem of totale deceptie. Honderden plaatjesboeken, biografieën, strips en tijdschriften bejubelen de coryfeeën uit de sportarena.
Ga "Het Sportboek. De mooiste sportverhalen" dus bekijken in Meermanno Westreenianum!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten