zondag 30 mei 2010

Rechten

Wie via een embedded link muziek op zijn of haar weblog zet, komt later nogal eens voor een verrassing te staan. Zoals in dit geval:

Er verschijnt dan het vervelende bericht, dat deze video niet meer beschikbaar is vanwege een claim op de rechten van deze of gene, kortom, van iemand die er flink wat geld aan wil verdienen, of dat het verwijderd is door de rechthebbende vanwege schending van de gebruiksvoorwaarden van degene, die het filmpje op Youtube heeft gezet.

En dan is er ook nog de mogelijkheid, dat rechten in jouw land niet zijn toegekend.
Nu is er meestal wel een mouw aan te passen. De betreffende muziek is vaak wel weer door een ander iemand op Youtube gezet en je kunt de embedded link dan weer downloaden, maar het blijft vervelend. Als je, zoals ik op www.bertbreed.blogspot.com heb gedaan, heel veel muziek hebt gezet en soms zelfs een hoofdstuk naar een liedje hebt vernoemd, is het behoorlijk lastig als het liedje ineens onhoorbaar is gemaakt.
Dit betekent, dat je regelmatig je blog van voor naar achter helemaal door moet werken en soms wel 10 liedjes vervangen. Een behoorlijk tijdrovende klus.
En dat allemaal voor de rechten van een paar zeurpieten!
Want hier is een vervangende versie van Baker Street:

En hier is de nieuwe start van Jefferson Airplane:

1 opmerking:

  1. Grace Slick, de favoriet van Willem!!
    Klinkt lekker! Vera
    Dit is geen liedje voor nette mensen (Dit gaat over LSD) Wim

    BeantwoordenVerwijderen