maandag 17 mei 2010

Wer die Wahl hat, hat die Qual

Tijdens een van die prachtige schaatstochten deze winter kwamen we op de Ankeveense plassen op een punt, waar we uit een paar mooie alternatieven konden kiezen. Paul Verkerk, een van mijn schaatsvrienden, haalde toen een Duits gezegde aan: "Wer die Wahl hat, hat die Qual", oftewel: wie veel keuzes heeft, kan moeilijk kiezen. En eigenlijk is dat precies het probleem met internet.
Er zijn zoveel mogelijkheden, waar je gebruik van kunt maken, dat het vaak lastig is om een keuze te kunnen maken. Daar hadden tijdens onze vakantie in Spanje nadrukkelijk mee te maken. Er was namelijk vorige week een dusdanige luchtstroom, dat de aswolk vanaf IJsland in de richting van Spanje gevoerd werd.

Dat betekende, dat er regelmatig vliegvelden "platgelegd" werden.
Zo was eerder in de week Biblao al een dag of anderhalf stilgelegd, en dat was nu net het vliegveld, van waar wij de terugreis zouden aanvaarden.
Maar zondag vloog alles weer vanaf Baskenland.
Op maandagavond zouden Ike en haar oudste zus terugvliegen naar Schiphol.

Siebe keek op zondagavond om half 12 ( we hadden net de vaat gedaan van het avondeten om 10 uur) nog even op internet en zag, dat het vliegveld van Bilbao vanaf half 4 's middags gesloten was. Dat betekende plotseling een hoop stress. Ike moest dinsdag op haar werk bij Metrixlab aan een nieuw project beginnen.
Allerlei mogelijke omwegen werden onderzocht. Dit betekende 's ochtends vroeg op, want er moest eventueel naar Bilbao gebeld worden. Om kwart voor 1 lagen we dan ook in bed.
En hier komt  "Wer die Wahl hat, hat die Qual" om de hoek kijken door de vele mogelijkheden van internet. Een aantal jaren geleden was je gewoon naar het vliegveld gegaan en daar hoorde je pas van een eventuele annulering van je vlucht.
Nu was er al koortsachtig gezocht naar alternatieven, terwijl Bilbao op maandagochtend gewoon weer open was. Al dat gezoek was dus niet nodig geweest.
De grote Britse toneelschrijver William Shakespeare wist het al treffend samen te vatten: "Much ado about nothing".
Geen opmerkingen:

Een reactie posten