donderdag 4 juli 2013

Reünie Oktopus

Er stond gisterenavond een vergadering gepland ter voorbereiding van de eerste reünie van jongerenkoor "Oktopus" uit Nieuw-Vennep. Deze staat gepland voor zaterdagavond 16 november, met als repetitiedagen zondagmiddag 3 en 10 november. Bij het vaststellen van de repetitiedata kwam de dirigent met het briljante voorstel, de laatste oefensessie te houden op 17 november. Dat is de dag na de uitvoering!
Wij lagen dan ook dubbel van het lachen, zoals we dat de hele vergadering deden. Ook op de heen- en de terugreis werden de lachspieren goed getraind. Want dat was het handelsmerk van "Oktopus". Het was vaak een zooitje, muzikaal ging er wel eens wat fout, maar enthousiasme en een uitstekende sfeer compenseerde alles.

Daar de vergadering om half 8 bij Conny Huiberts was, at ik bij Joop en Gea Beenakker. Ik fietste vanaf mijn werk naar Noordwijk, waar ik eens wat andere wegen dan normaal probeerde. Er zitten schitterende stukken bij op de stille weggetjes.
Na de gezellige maaltijd, waarbij we even bijkletsten en leuke anekdotes de revue lieten passeren, vertrokken Joop en ik met de auto naar mijn geboorteplaats, waar Joop zijn zus Koosje ophaalde. Bas Warnink was al bij Conny, dus we konden meteen van wal steken.

Eerst zochten we uit, welke liederen we wilden zingen. Dat ging redelijk vlot. Conny en ik hadden een maand geleden de koormap al doorgewerkt, zodat er nog een twintigtal nummers resteerde, waaruit we konden kiezen.

Daarna kwam het praktische deel: hoe benaderen we de voormalige koorleden? De lijst, die bij de vorige reünie gebruikt is, bevatte 163 namen. Maar ja, in 1997 had je nog nauwelijks emailadressen. Het was dan ook letterlijk in de vorige eeuw.
Gelukkig hebben we een paar jaar geleden een reünie gehad van de Antoniusschool, terwijl vorig jaar de Hobbitreünie was. Zo moeten we toch aan wat emailadressen kunnen komen. En anders wil de Amerikaanse afluisterdienst NSA ons misschien wel helpen....

Voorts hopen we op het bekende sneeuwbaleffect. Het ene koorlid, dat het andere tipt. Zo hopen we weer een ouderwets gezellige avond te beleven op 16 november, waarbij we na het zingen het glas kunnen heffen met elkaar in "De Ring".
Aan onze voorpret, waarbij we af en toe moesten schuddebuiken van het lachen, zal het niet liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten