vrijdag 24 oktober 2014

Exposities

Mijn vrouw kreeg van een ex-collega dit mailtje: "Misschien iets voor Bert: "Schaatsen en sleeën in de streek". In De Vergulde Wagen in Alphen. Ik heb het boekje van Bert gelezen. Wat een enthousiasteling. Ik wist niet dat je zo'n sportieve man hebt, Ada."

Uiteraard ging ik op internet op zoek naar informatie over deze tentoonstelling. Zo kwam ik op de site van de Historische Vereniging Alphen aan den Rijn.

Bij de Historische Vereniging Alphen aan den Rijn is van 18 oktober 2014 tot en met 3 januari 2015 een expositie te bekijken over het thema "Schaatsen en sleeën in de streek".
De winter is nog niet begonnen. Maar om alvast in de stemming van "schaatsen" te komen is er in het gebouw van "De Vergulde Wagen" een unieke verzameling schaatsen te bekijken. Ruim 25 verschillende paren (houten) schaatsen zijn tentoongesteld, alsmede unieke schaatskaarten van de omgeving van Alphen aan den Rijn. Tevens liggen er boeken over schaatsen, zijn er oorwarmers, schaatsmedailles, een bundeltje schaatsliedjes, stempelkaarten en nog veel meer zaken die met schaatsen te maken hebben. Ook zijn er enkele prachtige oude foto's van "ijsvermaak" in Alphen aan den Rijn.
De materialen zijn beschikbaar gesteld door IJVL-lid Aad van den Ouweelen uit Leiden. Een prachtige verzameling schaatsspullen, die de moeite waard is om te komen bekijken.


Kom gewoon even binnen bij de Historische Vereniging. De expositie over "Schaatsen en sleeën in de streek" is in gebouw "De Vergulde Wagen" aan de Van Boetzelaerstraat 48 te Alphen aan den Rijn. De expositie is te bezichtigen op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.


Nu gebeurt het soms, dat je naar iets aan het zoeken bent, maar dat je dan een interessante bijvangst doet. Dat deed ik dit keer dus ook. Zo stuitte ik op de expositie "Winter in Nieuwkoop".

De expositie “Winter in Nieuwkoop” van de Nieuwkoopse fotografe Ingrid Maaijen is op vrijdag 17 oktober, onder grote belangstelling, geopend bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid.
De opening werd verricht door Ingrid zelf nadat ze kort was toegesproken door Teun Bakker, mede eigenaar van Bakker & De Vos. De foto’s zullen tot medio januari 2015 gedurende de openingstijden van de fysiotherapiepraktijk te zien zijn. Een ieder is van harte welkom om even binnen te lopen en de foto’s te bewonderen.
Er zijn foto’s te zien van Nieuwkoop en omgeving, in prachtige en voor Nieuwkoop en omgeving kenmerkende winterlandschappen. Sculpturen van smeltend ijs langs het Meijepad maar ook de kracht van de natuur bij harde wind. Daarnaast een aantal prachtige foto’s van een reiger in gevecht met een kikker maar ook een kleine ree met vragende oogjes. Kortom, zeker de moeite waard om even te komen kijken bij Bakker en De Vos.
Indien u in de gelegenheid bent om deze exposities te bezoeken, dan raad ik dat van ganser harte aan. Uit eigen ervaring weet ik trouwens, hoe mooi de Nieuwkoopse plassen in de winter zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten