maandag 28 februari 2011

Kuifje

De oorspronkelijke titel, die ik voor dit stukje in gedachten had, luidde: "Lentebode".
Maar zoals dingen in het leven vaak anders lopen dan je dacht, zo ging dat ook voor dit verhaal op.
Het begon allemaal eind januari. Mijn collega Irene had enkele opmerkingen over de lengte van mijn haar en ze had ook nog eens de euvele moed om er een stukje op haar blog aan te wijden onder de kop "Misleiding".
Ik citeer: "Een vast onderdeel van zijn voorbereiding ligt in het laten groeien van zijn haardos gedurende de donkere maanden van het jaar zodat die wilde haren hem bescherming kunnen bieden tegen eventuele bevriezingsverschijnselen. Zoals dat vaak gaat met mensen met een passie, loert ook de verdwazing om de hoek. En daarom kan het soms, tegen alle verwachtingen in, heel lang duren voordat hij de hoop op een tocht opgeeft en de weg vrijmaakt voor de lente."
en "Groene puntjes in de aarde? Ik laat me niet voor de gek houden. De lente komt pas na de kapper."

Bij mij rijpte het plan om van de haardracht dit jaar iets speciaals te maken. Op een gegeven moment was ik eruit: ik zou een punkkapsel laten knippen. Precies 2 weken geleden fietste ik voor een afspraak langs de kapperszaak van Edwin Minnee. Vorig jaar heb ik een aantal keren met Edwin geschaatst. Naast schaatsen kan hij trouwens ook uitstekend synchroonzwemmen.
Het plan was helder. Na 200 km geschaatst te hebben op Flevonice in Biddinghuizen ten behoeve van de Nierstichting, zou ik op maandagochtend door Edwin een hanekam laten knippen.

Aldus geschiedde. De muziek had ik er ook al bij gevonden.

Voor de Duitstaligen onder ons:

Maar voor de rest liep het toch een klein beetje anders, dan ik had gepland.
Uiteraard was men verbaasd, met welk kapsel deze lentebode aan kwam zetten. Maar waar ik niet op gerekend had, waren enthousiaste reacties als "Het staat je best leuk" of "Je ziet er 20 jaar jonger uit". Dat was mijn bedoeling helemaal niet!
En daar kwam ook nog eens deze opmerking overheen: "Nu zie je er tenminste weer ondeugend uit!"
Alleen al het feit, dat men mij met ondeugendheid in verband wil brengen....

Maar het ergste moest nog komen: "Je lijkt Kuifje wel!"

2 opmerkingen: