zaterdag 25 mei 2013

De Da Vinci code


Leonardo da Vinci, de geniale duizendpoot uit de Renaissance, staat de laatste jaren weer volop in de belangstelling door het boek "De Da Vinci code" van Dan Brown. En niet te vergeten de verfilming van het boek.

Normaal gesproken oefenen we met ons projectkoor in de Lokhorstkerk, maar door een dubbelboeking moesten we vandaag uitwijken naar het Leonardo College aan de Noachstraat. Bij de ingang, waar we onze fietsen gestald hadden, stond een groot bord met "Ontdek je talent".
Nou, die lag in ieder geval niet in het foutloos van bladmuziek af zingen. Nu zaten er zowel in het "Requiem" van Bob Chilcott als in "Cry of the Earth" van Tony Biggin enkele lastige passages, maar voor ons koorleden leek het af en toe wel een raadsel uit "De Da Vinci code". Maar gelukkig hebben we in dirigent Wim de Ru, die alle partijen uit zijn hoofd kent, een rots in de branding.
"Het komt allemaal goed", voegde hij ons na de repetitie toe: "Ik heb er alle vertrouwen in!"
En dat klopte wel, want na het doorzingen van een drietal stukken uit het "Requiem" en een lang stuk uit "Cry of the Earth" begon het toch wel ergens op te lijken.
En dat mag ook wel, want over 4 weken willen we de sterren van de hemel zingen in de Pieterskerk in Leiden.
En het leuke is: u kunt er bij aanwezig zijn. De toegangskaarten zijn voor € 27,50 te bestellen op de site van Stichting Leidse Koorprojecten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten