donderdag 16 mei 2013

Water en lucht


Het is inmiddels al een jaar of 20, dat schildersvereniging "Pictura" haar jaarlijkse tentoonstelling heeft in de bibliotheek van Katwijk aan den Rijn. Dit jaar was het thema "Water en lucht".
Gehuld in regenjas en regenbroek had ik de eer, om de tentoonstelling te openen.

Beste mensen,

Vandaag is de opening van de tentoonstelling "Water en lucht". En dat klopt helemaal. Want er is zeer veel water uit de lucht naar beneden komen zetten!
Maar dit is slechts de helft van het verhaal.

Ik ga even citeren uit het boek "Tovenaars" van Tim Dedopulos: "Elementalisten hebben zich gespecialiseerd in de controle over een of meer elementen en de manipulatie daarvan. Dit zijn meestal de klassieke Griekse elementen lucht, vuur, water en aarde."
Dit zijn ook de vier elementen in de astrologie. Ieder sterrenbeeld valt in een van deze vier elementen. Je hebt watertekens, luchttekens, vuurtekens en aardetekens.
En dat brengt me bij de volgende kanttekening: bij deze tentoonstelling rond "Water en lucht" is maar de helft van de elementen gebruikt. "Aarde en vuur" ontbreken. En om de elementen weer in balans met elkaar te brengen, wil ik de tentoonstelling openen met het volgende muziekwerk. Vertalen we "Aarde en vuur" in het Engels, dan krijgen we "Earth & Fire" .
Ik mag het van de voorzitter niet verklappen, maar het thema van volgend jaar is de titel van het eerste nummer van deze Voorburgse popgroep: "Seasons".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten