zaterdag 8 maart 2014

Ondertussen ergens anders

Het zal niemand ontgaan zijn, dat de jaarlijkse Boekenweek vandaag van start gegaan is.

Dit jaar staan reisverhalen centraal. Het thema is "Ondertussen ergens anders".

Voor de medewerkers van de Katwijkse bibliotheek kreeg dit thema deze week een dubbele betekenis, daar na een moedig en met humor gedragen ziekbed afgelopen maandag onze collega Marietta Hoek is overleden.

Vanmorgen om half 11 was in een afgeladen "De laatste eer" in Rijnsburg voor de nabestaanden de gelegenheid om afscheid te nemen van Marietta. Haar geest is ondertussen ergens anders, alleen wij weten niet waar.
Tussen de toespraken en herinneringen door was muziek een verbindende factor tijdens de bij Marieta passende informele uitvaartplechtigheden. Ze was wars van poespas. Ze zocht het meer in een lolletje: "Nee he, als je gezegd had, dat ik met jou moest werken, dan was ik thuis gebleven...."
"Bed of roses" van Bon Jovi was de openingsmuziek.

Zeer toepasselijk was "Angels" van Robbie Williams.

Terwijl we in een zeer lange rij langs de kist met het stoffelijk overschot liepen, werd "Het water" van Marco Borsato gedraaid.

Na dit afscheid gingen we met een vrij grote groep collega's en ex-collega's naar het huis van Joke Prins, waar we gastvrij onthaald werden met koffie en thee om gezamenlijk het definitieve afscheid een klein beetje te kunnen verwerken.
Daarna stapten we weer op onze fietsen. De eerste rit op mijn gloednieuwe Batavus Galibier was naar "De laatste eer".

Dat had ik een paar weken geleden, toen ik de fiets bestelde, niet kunnen bevroeden. Maar ja, daar heb je ook een fiets voor. Die brengt je ondertussen ergens anders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten